Vintage of retro vloerkleden

Vintage of retro vloerkleden

Vintage of retro vloerkleden

Vintage of retro vloerkleden

Vintage of retro vloerkleed.

Perez vloerkleden is de specialist wanneer het gaat om een vintage retro patch vloerkleed of tapijt. In de loop der jaren hebben wij een grote en unieke collectie opgebouwd. Van de traditionele handgeknoopte unieke Ankara met patch motief tot de uitgebreide geweven Tabriz collectie. Naast de vaste collectie heeft Perez ook diverse unieke tapijten die niet onder een collectie vallen. Veel van onze tapijten zijn ook in maatwerk leverbaar.

Kortom voor een vintage retro patch vloerkleed of tapijt bent u bij ons op het juiste adres.

Handgeknoopte Ankara Patch collectie

De handgeknoopte Patch tapijten in de collectie Ankara worden zorgvuldig samengesteld. Patchwork tapijten zijn gemaakt van oudere stukken tapijt die met de hand zijn gesneden. Vervolgens worden ze met stevige garens aan elkaar gestikt. De achterkant wordt voorzien van een katoenen backing wat het vloerkleed extra stevigheid geeft. De stoere tapijten worden geneutraliseerd van kleur voordat ze worden overgeverfd in nieuwe kleuren. Het resultaat van beide is een traditioneel tapijtontwerp gecombineerd met een eigentijdse look .

Bekijk een deel onze handgeknoopte Ankara patch collectie.

Handgeknoopte vintage Adana collectie

De natuurlijk gekleurde vintage Adana collectie worden geproduceerd van oudere authentieke handgeknoopte Turkse tapijten. Elk tapijt wordt zorgvuldig geselecteerd en gebleekt voordat het in een nieuwe kleur wordt geverfd. Het resultaat is een mix van traditioneel Turks tapijtdesign gecombineerd met een eigentijdse retrostijl. Gekleurde vintage tapijten kunnen in de loop van de tijd enkele van hun oorspronkelijke kleureigenschappen verliezen en nog unieker worden.

Iedere Adana heeft zijn eigen verhaal en met zijn specifieke kleur en dessin zal hij nog meer karakter geven aan uw interieur.

Bekijk een deel van onze handgeknoopte Adana collectie.

Handgeknoopte vintage Zieger collectie.

Helemaal terug van weggeweest en weer veel gezien in modern en klassiek interieur zijn onze handgeknoopte vintage Ziegler tapijten. Het Ziegler tapijt wordt handgeknoopt in Pakistan met behulp van traditionele technieken uit Perzië. De rustige patronen worden vaak gekopieerd van Perzische tapijten. De zuiver scheerwol wol is van hoge kwaliteit. De karakteristieke aardse kleur is afkomstig van natuurlijke plantaardige kleurstoffen.

Bekijk een deel van onze Ziegler collectie.

Naast deze collecties heeft Perez ook nog diverse enkele vintage tapijten. Dit zijn unieke stukken die eenmalig worden gemaakt.

Al ruim 100 jaar werkt Perez met passie en trots met deze unieke tapijten. Laat u inspireren en vakkundig adviseren in een van onze winkels.