Onderhoud en reiniging

Een handgeknoopt vloerkleed in huis geeft comfort en karakter aan uw interieur. Professionele reiniging zal de levensduur van uw vloerkleed alleen maar verlengen en zorgen dat het comfort en karakter behouden blijft.

Onderhoudstip:

Het regelmatig stofzuigen van het tapijt is essentieel om het vrij te houden van stof, vuil en allergenen. Wij raden echter sterk aan om hiervoor een stofzuiger met een opzetmond te gebruiken die geschikt is voor tapijten  (geen type Dyson met een super zuigkracht met roterende borstels). De correcte opzetmond zorgt ervoor dat het tapijt op de juiste manier wordt gereinigd, zonder dat de vezels beschadigd raken of slijten.

Gebruik van een verkeerde opzetmond kan resulteren in onnodige slijtage en kan de levensduur van het tapijt verkorten.

 

Reinigingstip:

Het reinigen van handgeknoopte tapijten is een specialisme!

Wij adviseren u zich goed voor te laten lichten, alvorens u besluit waar u uw tapijt voor reiniging aanbiedt. Niet elke bedrijf heeft de specifieke kennis voor het deskundig reinigen van uw tapijt.

Krimpen, hobbelen, doorlopen van kleuren, losgeraakte omwolranden en festondraden zijn mogelijke mankementen als gevolg van het verkeerd reinigen van handgeknoopte tapijten.

Perez onderzoekt, samen met u, wat de mogelijkheden zijn om uw tapijt op de meest veilige wijze te reinigen met het best mogelijke resultaat tot gevolg. Mocht het betreffende tapijt niet zonder risico te reinigen zijn, hoort u dit van ons.

Heeft u een tapijt wat u graag wilt laten reinigen, informeer dan bij de Perez winkel bij u in de buurt of stuur een e-mailbericht voor meer informatie: info@perez-perzen.nl

Voor het zelf verwijderen van de meest voortkomende vlekken bekijk ook onze vlekkenwijzer.